I wanted to prepare live oysters for sushi and washabi but I couldn’t open live oyster.
Twitter It!Eén gedachte over “Could you tell me how to open a live oyster?”
Reacties zijn gesloten.
"Oesters met een Verhaal" Oesterman – Écailler – Fruits de mer – Oesters
I wanted to prepare live oysters for sushi and washabi but I couldn’t open live oyster.
Twitter It!Reacties zijn gesloten.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer weten....
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
I will tell you how I do it….
I know have a special tool to shuck oysters with…before I used to use a butter knife. Find a shucker…much eaiser. It is like a flat thick blade w/a handle….it’s not sharp.
Inset the tip of the "knife" into the middle of hinge area and give a BIG twist…the hinge will pop. Run your knife under the entire oyster to realease the meat (do this over a bowl to catch juices). Make sure you have a towel or something thicker in the hand you are holding your oyster with…lots of juice and in case you slip you won’t jab your self. If you are putting them on the half shell use the deeper half of the shell.
Good luck and enjoy!!!