Gezellige oesterproeverij in Oudenbosch

Oudenbosch, vrijdag 7 januari 2011.

Een groepje vrienden bijeengekomen om het nieuwe jaar in te luiden met een feestje.

Om ongeveer 21:00 uur gingen wij van start met het proeven van 3 verschillende oesters:

  1. Fines de Claires Chapon
  2. Bretonse platte oesters Prat-ar-Coum
  3. Speciales Gillardeau

Na een algemene introductie van Olivier le Breton over oesters, volgt informatie over hun kweek en verschillende terroirs. Hoe je oesters eet, hun smaak het beste tot hun recht laat komen,  waaraan je verse oesters herkend en hoe je ze opent. Een groot deel van de aanwezigen wilde graag en kreeg de gelegenheid zelf een oester te openen. Een extra maliënkolder handschoen en oestermes was daarvoor beschikbaar. Dat ging de ene beter af dan de andere 🙂

Er werden tijdens de zeer geanimeerde en gezellig sfeervolle proeverij vragen gesteld en beantwoord over o.a. het wel of niet gezond zijn van oester, cholesterol, calorieën, afrodisiacum, vitaminen en mineralen….

Zijn er toch nog vragen opmerkingen, dan kun je die hier kwijt  ! Ook die avond gemaakte foto’s kunnen hier geplaatst worden, door ze mij per e-mail toe te laten komen, bij voorbaat dank daarvoor.

Olivier

Twitter It!

Eén gedachte over “Gezellige oesterproeverij in Oudenbosch”

Reacties zijn gesloten.