Oesterman Olivier le Breton

Oesters proeven tot kunst verheven met Oester Traiteur Olivier le Breton. Oesterman met passie, wandelende oesterman, authentieke oesterman, meertalige oesterman, bretonse oesterman, franstalige oesterman, engelstalige oesterman, oesterman met hartstocht.Op feesten en partijen zijn tussen de gasten rondlopende Oestermannen en Champagnemeisjes, inmiddels bekende en graag geziene verschijningen.
Een gastvrije butler die zich in een indrukwekkende outfit – lederen voorschoot, stalen handschoen, oestermes en natuurlijk een emmertje met heerlijke verse oesters – onder uw gasten begeeft.

Vrolijk, ingetogen en trots doet ik liefdevol mijn werk. Want de echte écailier is niet alleen een kelner die de verse oesters voor u opent, maar een vakman die heel veel van oesters weet en daar, als daar naar wordt gevraagd, graag over vertelt.

Sinds 2001 oefen ik het beroep van oesterman uit. Als kind hield ik er al van tijdens vakanties bij mijn Bretonse grootouders, bij eb, mijn grootvader te vergezellen op dagen dat zijn oestertafels geoogst en onderhouden moesten worden. Tussen de drooggevallen rotsen en wier zochten en vonden wij allerlei andere schelp- en schaaldieren, die tesamen met de platte belon- en holle creuze oesters ’s avonds voor een waar zeevruchtenbanket zorgden.

Geb. in Hamstead UK van Bretonse moeder en Nederlandse vader, groeide ik op in Amsterdam en deels in  Bretagne. meer…..(Blogger profiel).

 

 

Twitter It!