Oesters bereiden; gegratineerde oesters

Oesters kunnen behalve rauw ook op diverse manieren bereid worden.  Het volgende recept gebruik ik voor vrienden, familie of gasten, die echt geen rauwe oester willen eten.

Gegratineerde oesters receptGegratineerde oesters

Ingrediënten:

  • 12 oesters (no.2 of 3)
  • 2 à 3 sjalotten
  • Scheut cider- of rodewijnazijn
  • Een paar eetlepels crême fraiche
  • Vers gemalen zwarte peper

 

Bereiding:

Open de oesters, maak ze los van de schelp en leg ze in een vergiet zodat ze goed uitlekken, gooi de schelpen en het oesternat niet weg.

Snij de sjalotten fijn en kook ze zachtjes gaar in de azijn en een paar eetlepels oesternat, totdat ze bijna droog gekookt zijn.

Neem ze van het vuur en laat ze even afkoelen, waarna je ze door de crême fraiche roert.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Leg de lege schelpen op een schaal of rooster, gebruik zo nodig de dekseltjes of zeezout als steun om er voor te zorgen dat de schelpen niet omvallen.

Leg in elke schelp een oester en dek deze af met een paar theelepeltjes van het mengel van de in azijn gereduceerde sjalotten en crême fraiche.

Schuif het geheel onder de hete grill. In ongeveer 3 minuten zijn de gegratineerde oesters klaar, voeg naar smaak nog wat vers gemalen peper toe.!

 

Bonne apetit !

Twitter It!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*