Paimpolaise du Large

paimpolaise du large
De eerste ontdekkingen van de rijkdom van de baai van Paimpol in Bretagne vonden plaats van 1934-1953. Men ontdekten toen de uitgebreide mogelijkheden voor het kweken van de jonge oesters met een superieure kwaliteit ontdekten. In 1953 richt Henri Mahéo, de pionier van de oestercultuur in de Baai van Paimpol, “La Paimpolaise du Large” op. Hij wilde meer waarde aan het kweken van zijn oesters toekennen. Vanaf dat moment werd het Bassin van Paimpol bekend door de hoge kwaliteit van zijn oesters.
De eerste levenscyclus van de oester “Paimpolaise du Large” gebeurt op een buis, deze levenscyclus duurt ongeveer één jaar. Na de eerste levenscyclus worden de oesters van de buizen afgehaald. Hierna vindt een eerste sortering plaats. De oesters worden allemaal handmatig gescheiden en vervolgens in de baai van Paimpol, dichtbij het eiland île de Bréhat op de bodem geplaatst. De oester wordt al generaties lang gekweekt, de oudere methoden van de productie staan daarom ook centraal, hierdoor komt een wilde stevige oester met een jodiumachtige smaak voort.
De oesters kunnen worden geconsumeerd met een paar druppels citroensap of azijn,
afhankelijk van smaken en gewoonten.
Twitter It!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*