Recept voor feestelijk snacks van Sint Jacobs schelpen en Dille in 30min

Flexipan met CoquilleStJacques-bouchees-met-dilleFeestdagen amuse recept: Sint Jakobs schelpen met Dille

Totale tijd nodig voor bereiding: 30 min

Materialen:

  • Flexipan of andere ondiepe oven schaaltjes
  • Kleine keukenmixer (optioneel)
  • Oven

Ingredienten:

  • 5 a 6 schoongemaakte st jacobs schelpen
  • bosje dille
  • 1 grote sjalot
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • chili flakes (optioneel)CoquilleStJacques-bouchees-met-dille
  • 1 plakje bladerdeeg

Bereiding (15-20 minuten) :

  1. Maak de sjalot schoon snij grof in stukken en doe ze in de mixer.
  2. Voeg de dille eieren, zout, peper en chili, naar smaak, toe.
  3. Mix tot alles fijngehakt is en de ei schuim begint te vormen.
  4. Snij de St Jacobs schelpen in blokjes en verdeel deze over de vormpjes/flexipan.
  5. Verdeel de mix met een dessert of ander lepel over de st jacobs schelpen.
  6. Snij het bladerdeeg in strookjes en stukjes en leg over elk vormpje 1 stukje deeg.

Zet het geheel op een ovenschaal of rek in de op 220graden voorverwarmde oven.

Kooktijd: Afhankelijk van je oven: 10 tot 15 minuten

In mijn oven begon het deeg en de bovenkant na 10 minuten al bruin te worden, heb na 12 minuten de oven uitgezet, nog paar minuten gewacht, waarna flexipan direct van de hete plaat, op de aanrecht geplaatst. Even af laten koelen en uit de vormen gehaald. Lekker !

Bon appetit

Twitter It!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *